25 Haziran 2010 Cuma

grup maçları biterken - 1




Turnuva'nın grup maçları bugün tamamlanıyor, böylece 48 ayın sultanını da yarılamış oluyoruz. Uzun takım analizlerini turnuva sonrasına saklayıp aklıma takılan detayları sıralayayım.






*İlk grupra Fransa'yı evine yollamıştık, biraz da sarkozy uğraşsın onlarla. Uruguay iyi futbol oynuyor tamam. Ama bu grupta benim en çok hoşuma giden meksika milli takımında ihtiyar Blanco'nun Fransa'ya penaltıdan da olsa gol atması oldu. Kendisini 98 dünya kupasında yeni ergen zamanlarımda tanımıştım. Hollanda maçıydı sanırım, iki hollandalının arasındayken topu ayakları arasına sıkıştırıp aralarından zıplayarak geçmişti. Turnuvada bu hareketi birkaç kez daha yaptı. Bu hareket bizim sokak arası maçlarında blanco hareketi olarak yerini almıştı. Gerçi karşı taraf "topa faul var" şeklinde, benim hala anlayamadığım bir futbol terimiyle harekete karşı çıksa da, dünya kupasında gördüğüm bir hareketin oyun kuralları dışında olamayacağı gerçeği ile tepkileri savuştururdum. Hey gidinin Blanco'su.






*Arjantin'in grubuna damga vuran isim tabii ki maradona. Arkadaş o ne kıvrak zeka, o ne laflardır öyle. Her röportajı olay. Önce kendisine laf eden platini ile pele'yi göğsünde yumuşatıp şutladı. Son olarak Brezilyalı Fabionun eliyle attığı golle ilgili olarak bir gazeteci, maradona'ya "bu gol için brezilyalılar tanrının eli diyor. Ne diyeceksin bu konuda?" şeklinde bir soru soruyor. Maradonanın cevabı:

1) Fabiano, eliyle değil koluyla oynadı.

2)Bir kere değil, iki kere oynadı.

3)Tanrı'nın eli bir tanedir, o da benim elim.


*Tedirgine'nin istediği oldu, amerika grubu lider bitirdi. 90+2'de cezayirli futbolcu 3 metreden kafayı kalecinin kucağına vurdu, kaleci oyunu hızlı başlatıp amerika'ya golü attırdı. İşte 30 saniyede grup sonunculuğundan grup liderliğine giden takımın hikayesi. Futbolu bu yüzden seviyoruz. Amerika hak etti mi? Sonuna kadar. Tedirgine'de çok yürekten dilemiş ki; gana ile eşleştiler, elerlerse çeyrek finalde uruguay-g.kore galibiyle oynayacaklar. Bundan iyisi şamda kayısı.

*İngilizler de ite kaka geçti turu. Capello, kaybettiğimiz ruhumuzu yeniden bulduk dese de beni inandıramadı. Cacık olmaz bunlardan ama gönül ister ki almanları geçsinler çeyrek finalde arjantinle kapışsınlar. Gerçi ingiliz medyasının pek umudu yok. Guardian'ın attığı manşet:

The good news: England are through

The bad news: It is Germany up next

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder