17 Eylül 2009 Perşembe

Vizyon da ne ola ki?




Daum: "Bu sezon Fenerbahçe'nin ilk ve en önemli hedefi Türkiye’de şampiyonluktur. İkinci hedef de Avrupa’da gidebildiğimiz kadar gitmek. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplar belirlendi. İyi bir grup ama bu grubu geçmemiz lazım. En önemlisi, Turkcell Süper Ligi’nde şampiyonluk”



Rijkaard: "Galatasaray'ın başka bir alternatifi yoktur. İkincilik, bizim için başarısızlıktır. Lig şampiyonluğu da bizim için bir amaç değil, araçtır. Esas hedefimiz Avrupa'da kupa almaktır"

Biz buna vizyon farkı diyoruz. Eğer hocan basın toplantısında "bu maçlar bizim için angaryadır" derse, sen de o maçı angarya olarak görürsün. Sahada yürürsen de Hollanda'nın kasaba takımı gelir seni sahanda yener. Avrupa'da kupa almak istiyorsan, 1. torbadan gelen rakibi gider deplasmanda yenersin. Fener şanssız goller yemiş, GS ucuz goller atmış. Eğer karşıma geçip bu lafı eden olursa, dayağı yer. Fener gruptan çıkar mı, eğer eşek değilse bir şekilde çıkar. Ha sonra ne olur, cacık olmaz.


Vizyon demişken, İsmail Köybaşı'nın futbol bilgisi de beni benden aldı. "Bizim tek ihtiyacımız gol, o da gelince herşey değişecek." Çok doğru tespit, buradan tebrik ediyorum kendisini.

1 yorum:

  1. Fenerbahçe'deki olay hocadan çok başkanla alakalı. Başkan 3 sene üst üste şampiyonluk sözü veriyor, Avrupa'da başarı değil... Hoca da bunu bildiğin için lige asılıyor haliyle... Avrupa'da başarılı olmak Fenerbahçe kıstaslarında başarı değil eğer ligde şampiyonluk gelmemişse, bkz. Arthur Zico...

    YanıtlaSil