5 Mart 2009 Perşembe

2010 Güney Afrika



2010 Dünya kupası finallerinin biletleri 15 gün önce satışa çıkmıştı. Dört kategoriye ayrılan biletlerin ilk kategorisi, yani Güney Afrikalı futbolseverler için olan kısmı, 20 dolar ile 900 dolar arasında fiyatlarla satılıyor. FIFA, bilet fiyatlarının düşük tutulmasının sebebi olarak Güney Afrika'daki ekonomik durum ve yüksek işsizliğin yanı sıra küresel mali krizi göstermiş. Buna rağmen geçtiğimiz hafta Güney Afrika'ya teftişe giden FIFA gözlemcileri ülkede dünya kupasına yeterli ilgi gösterilmediğinden dem vurmuşlar. Güney Afrika'da lig maçları biletlerinin ortalama 1,5 ile 2,5 dolar arasında olduğu gerçeği belki biletlere niye ilgi gösterilmediğini de açıklıyordur.
Öbür taraftan satışa sunulan ucuz biletlerden ayrı olarak 3 milyon biletin %15'inin daha 20 dolardan başlayan biletlerle satışa çıktığı açıklandı. Ama sen bilet alacak olursan en ucuz 80 dolar. Tabii bizim memlekette kriz yok, sadece Güney Afrika'da var di mi? Ama illa gidelim dünya kupası havası soluyalım, battık nasılsa, battı balık yan gider diyeniniz varsa; güney afrikalı arkadaşlarla irtibata geçip ucuza bilet düşürebiliriz belki.


Güney Afrika demişken, bir John Leshiba Moshoeu vardı, ne oldu ona? Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra bir sezon Bursasporda oynadığını hatırlıyorum, sonra kayboldu. Meğerse Bursaspor'dan sonra ülkesine dönmüş, 4 sezon Kaizer Chiefs, 2 sezon da AmaZulu da olmak üzere 6 yıl daha futbol oynamış ve geçtiğimiz yaz 43 yaşında futbolu bırakmış. Birkaç post aşağıdaki Romario'ya selam olsun.

Son olarak, Güney Afrika Futbol Federasyonu yetkilileri sözüm size; ülkenizin ve hatta kıtanızın en güzel hatununu Dünya Kupası tanıtım kampanyalarınıza en kısa sürede dahil edin. Futbola kayıtsız kalan vatandaşlarınız, Charlize Theron'a da kayıtsız kalırlarsa yapılacak en doğru hareket kepenkleri kapatıp, ülkeyi tasfiye etmek olacak. Yapacak birşey yok.
(Charlize Theron'un Güney Afrikalı olduğunu bilmeyenler, itiraf edin, şaşırdınız..ehehe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder