5 Mart 2009 Perşembe

Euro 2016 ve Türkiye

Fransa, 2016 avrupa şampiyonasına tek başına ev sahipliği yapmak için resmi başvurusunu yaptı. Daha önce ev sahipliği yaptığı iki büyük turnuvayı kazanan (1984 Avrupa şampiyonası/1998 Dünya Kupası) Fransa'nın o turnuvalardaki gibi bir Platini'si veya Zidane'ı şimdilik yok ama önümüzde daha 7 yıl var tabii. Öbür taraftan turnuva için Fransızlar'ın İtalyanlarla ortak başvuru yapacağı spekülasyonları da böylece sona ermiş oldu. Ağustos ayında futbolu bırakan Lilian Thuram da Fransa'nın adaylık sürecini yönetecek heyette yer alacakmış. (kendisini zaten severdik, Sarko'ya posta koyduğu için daha da bir sevmiştik. Thuram için ileride ayrı bir post açarız, hakkıdır)

Aday olduğu 2012'yi Polonya-Ukrayna ortaklığına kaptıran İtalyanlar da 2016 adaylığıyla ilgilendiklerini açıkladılar. 2016 için adaylık planlayan Galler-İskoçya ise ekonomik kriz sonrası başvurudan vazgeçerken, İsveç-Norveç ortak adaylığını daha önce açıklamıştı.

Türkiye de UEFA'ya bir ay önce resmi başvuru yapmış olmasına rağmen adaylık haberini yukarıdaki gibi aktaran International Herald Tribune'ün bizden hiç bahsetmeyip, adaylıktan vazgeçen ülkeleri habere eklemesini bilmem nasıl yorumlamak lazım. O kadar mı uzağız ev sahipliğine. Neyse enseyi karartmamak lazım yine de. Resmi adaylık için son tarih 9 Mart. Ev sahipliği için rakiplerimiz şimdilik yukarıda adı geçen İtalya, Fransa, İsveç-Norveç, bunlara eklenebilecek diğer muhtemel ülkeler ise Rusya ve Yunanistan. Hadi hayırlısı.

Bir küçük not da turnuvayla ilgili ; 2016'daki turnuvada takım sayısı 16'dan 24'e çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder